Τρίτη 14 Μαΐου 2013

The Job Interview Project!!


***Προειδοποίηση : περιέχει λιγη γκρίνια αλλά και πολύ χιούμορ***

Αυτή η ανάρτηση περιγράφει την πορεία μιας beauty blogger για να πάει σε μια συνέντευξη για δουλειά...

Κάθεσαι ανέμελη και διαβάζεις τα αγαπημένα σου blog ώσπου ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Απαντάς και διαπιστώνεις ότι κάποιος είδε το βιογραφικό που είχες στείλει σε μία από τις 5.647.543 αγγελίες στις οποίες το είχες στείλει τον τελευταίο μήνα.

Ω τι καλά, ενθουσιάζεσαι στιγμιαία και χιλιάδες σκέψεις περνάνε από το κεφάλι σου. Κι εκεί αρχίζει σιγά σιγά ο beauty προβληματισμός σου..τι θα φορέσεις..πως θα κάνεις το μαλλί...τι μακιγιάζ...;;; Δουλειά γραφείου;;Απλά τα πράγματα λες, θέλεις να έχεις μια περιποιημένη εμφάνιση, χωρίς υπερβολές!!

Oπότε έρχεται εκείνη η μέρα, ανοίγεις την ντουλάπα και φοράς εκείνο το ξενέρωτο μαύρο παντελόνι με την ίσια γραμμή, ένα πουκάμισο που ελπίζω να το έχεις φρεσκοσιδερωμένο, και εκείνο το μοντέρνο κατα τ΄άλλα σακάκι με τις βάτες. Και συνεχίζεις φορώντας τα επίσης ξενέρωτα μπαλαρινάκια που πάνε με όλα και -κρατήσου- τα συνδυάζεις με την δερμάτινη τσάντα! Ω ναι! Πιο προβλεπέ πεθαίνεις αλλά και τι να κάνεις!!

Ήρθε λοιπόν η ώρα για το μακιγιάζ. Θα επιλέξεις το πιο καλό σου foundation, εκείνο που θα κρατήσει για ώρες και δεν θα σε προδώσει ούτε θα σε κάνει να λαμπυρίζεις από την λιπαρότητα. Άντε λες θα βάλω και λίγο concealer για τους μαύρους κύκλους να δώσω και λίγη λάμψη. Λίγη πουδρίτσα, ένα ρουζ, και την πιο απλή καθημερινή-πρωινή σου μάσκαρα. Θα βάλεις και λίγη διακριτική σκιά. Διακριτική είπαμε! Για κραγιόν επίσης θα επιλέξεις κάτι απλό αλλά και κάτι σταθερό. Mια χαρά!! Άβαφτη δεν σε λες πάντως. Βάζεις και λίγο άρωμα και είσαι έτοιμη!

Πιάνεις τσάντα και φεύγεις αλλά λίγο πριν κλείσεις την πόρτα γυρνάς πίσω να πάρεις την ομπρέλα γιατί σίγουρα θα σε πιάσει η βροχή ακριβώς μόλις βγεις από το μετρό έτσι μόνο και μόνο για τζιβιάσουν τα μαλλιά σου που τα έχεις ισιώσει με το πιστολάκι.

Και φτάνεις εκεί αισιόδοξη, χαμογελαστή και αποφασισμένη γιατί είσαι η καλύτερη και θα σκίσεις! Έτσι λές και κάθεσαι στην αίθουσα αναμονής παρατηρώντας τον χώρο που μπορεί να δουλεύεις τις επόμενες μέρες. Και να! εμφανίζεται και μια άλλη κοπέλα που μάλλον θα είναι το επόμενο ραντεβού από σένα. Είναι η κοπέλα με το μουστάκι. Ναι έχει μουστάκι και φοράει τζιν. Συνειδητοποιείς τελικά πόσο πιο περιποιημένη είσαι, πόσο πιο ωραία ντυμένη και νιώθεις μια ευχαρίστηση.

Την στιγμή της συνέντευξης δίνεις μια σφιχτή χειραψία και κοιτάς τον συνομιλητή σου στα μάτια πάντα! Δεν φλυαρείς. Δείχνεις σιγουριά και αυτοπεποίθηση.  Α τι ωραία, μια χαρά τα πήγες, συζητήσατε αρκετά και φάνηκε να σε συμπάθησε. Φεύγεις με το κλασικό συναίσθημα απορίας για το τι θα γίνει αλλά και με μια ικανοποίηση. Ε δεν μπορεί, έχεις τόσα πτυχία και τρεις σελίδες βιογραφικό!!

Περνάνε οι μέρες και το τηλέφωνο δεν χτυπά..τι στο καλό ούτε από γκόμενο να περίμενες τέτοια αγωνία! Τίποτα.

Λαμβάνεις mail που σε ευχαριστούν αλλά δεν σε προσλαμβάνουν τελικά. Θα κρατήσουν όμως το βιογραφικό σου! Τι μας λες! Μας υποχρέωσες!!

Μάλλον πήραν την κοπέλα με το μουστάκι.
Και πας να συνεχίσεις το blogging.

Και έρχομαι εδώ εγώ τώρα να σας πω κορίτσια μου να μην σταματάτε ποτέ να ονειρεύεστε, να προσπαθείτε και να μην το βάζετε ποτέ κάτω. 
 Nα πιστεύετε στα όνειρά σας!!

Είστε το καλύτερο παρεάκι και σας ευχαριστώ!

Μην ξεχνάτε να μου αφήσετε τα σχόλια σας για το θέμα και πείτε μου αν σας άρεσε αυτή η διαφορετική ανάρτηση!

Φιλιά
Λίνα
τα προϊόντα στην φωτογραφία δεν αποτελούν διαφήμιση και είναι αγορασμένα με δικά μου χρήματα 

72 σχόλια:

  1. Πφφφ και για την ώρα χάρηκα ότι βρήκες δουλειά! Μου το χάλασες στο τέλος! Δεν είναι σπαστικό να παίρνει τη δουλειά η κοπέλα με το μουστάκι; :@ Πάντως πολύ ωραία η ανάρτησή σου! ;)
    Keep blogging! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα πολυ σπαστικο!! Αν βρω δουλεια θα γίνει ανάρτηση haul σαν να μην υπάρχει αύριο και θα το καταλάβεις!!
      Σ ευχαριστώ πολύ!!
      I will keep blogging for sure!!

      Διαγραφή
  2. χαχαχ μα με το μουστάκι?!
    Ότι έγινε έγινε, είμαι σίγουρη ότι ήσουν άψογη στην συνέντευξη οπότε μην σκας!! Η ευκαιρία σου θα έρθει σύντομα :)
    Πολλά φιλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά δν πειράζει καλή καρδιά...για να διασκεδάζουμε το έγραψα..δν σκάω το έχω συνηθίσει πια!!
      Σ ευχαριστώ πολύ πολύ!!

      Διαγραφή
  3. μη σκας για τιποτα εχω βρεθει στην θεση σου και σε καταλαβαινω!
    θα βρεις αυτο που θελεις και τοτε αυτο που ζεις σημερα θα ειναι απλα μια εμπειρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην σκάσω...είμαι αισιόδοξη!! Το ήξερα ότι κάποιες έχετε βιώσει παρόμοια πράγματα και γι αυτό και το ανέβασα!! Σ ευχαριστώ πολύ!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Poli oraio to post sou ....Grafeis apistefta
    An theleis mporeis na pareis meros ston diagonismo mou edo >> http://beautyandmore-christina.blogspot.gr/2013/05/bioten-review-2ndgiveaway.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα σ ευχαριστώ πάρα πολύ..χαίρομαι που σου άρεσε!!
      Πάω να δω τον διαγωνισμό σου!

      Διαγραφή
  5. δεν πειράζει κοπέλα μου, ας δούμε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά, τουλάχιστον δεν έχεις μουστάκι! ;) Να 'σαι καλα, να ξέρεις ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και μπορεί να μην πήρες αυτή τη δουλειά γιατί μπορεί να υπάρχει μια ακόμα καλύτερη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι αλήθεια δεν έχω μουστάκι!! Έτσι πιστεύω κι εγώ όλα για κάποιο λόγο γίνονται...!!
      Είναι αισιόδοξο το μήνυμα που θέλω να αφήσω!
      Σ ευχαριστώ πολύ!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Το ομολογώ πωs γέλασα αρκετά έτσι που τα περιέγραφεs :P
    Αν την πήρε αυτή με το μουστάκι να πέσω να πεθάνω δηλαδή!
    Ποτέ μα ποτέ μην πάψειs να ονειρεύεσαι και να ελπίζειs.Πάντα να είσαι αισιόδοξη και να ξέρειs πωs τα καλύτερα θα σου έρθουν απο εκεί που δεν τα περιμένειs κοριτσάκι μου και στο λέω απο προσωπική εμπειρία στα επαγγελματικά μου.Και πιστεψέ με είμαι 100% σίγουρη πωs σύντομα θα σου χαμογελάσει η τύχη σε αυτό τον τομέα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ σ ευχαριστώ Αναστασία μου...κι εγώ το ίδιο θέλω να πιστεύω!! Και μου αρέσει να τα μοιράζομαι μαζί σας!! Χαίρομαι που σου άρεσε η περιγραφή μου!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  7. Hahaha teleio post! Nomizw tha prepei na arxisoume kai meis na afinoume moustaki gia ena kaliteto epaggelmatiko mellon :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!! Ε όχι κι έτσι!! Εμείς θα σταθούμε στο ύψος μας εννοείται!!
      Σ ευχαριστώωωωω!!

      Διαγραφή
  8. XAXA!!! Τουλάχιστον το διασκεδάζεις!!!
    Next time... με μουστάκι!!! (Είναι και τις μόδας... σε δαχτυλίδι, σε μενταγιόν, όπου να 'ναι!!!)
    Τί??? Δεν εννοείς, αυτό το μουστάκι???!!!
    Ουπς!!!
    ;-)
    Φιλάκια, κούκλα!!!
    Σου εύχομαι τα καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διασκεδάζω κάαθε φορά!Eκείνα τα κοσμήματα είναι ωραία..στις κοπέλες αν τα βλέπω τρελαίνομαι!!
      Σ ευχαριστώ πολύ!
      Φιλάκιαααααα!

      Διαγραφή
  9. Συνεχίζουμε μπροστά τι να κάνουμε?? Δεν πειράζει!! Next time!! Πολύ ωραίο post πάντως!! Kisses!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ . ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΡΩΝΕ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ:) ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ .ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κορίτσια με τα μουστάκια τελικά έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα...αλλά θα επικρατήσουμε εντέλει!! Είμαι σίγουρη!! Σου στέλνω την θετική μου ενέργεια λοιπόν...μιας και καταλαβαίνεις!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  11. Δεν μπορείς να φανταστείς πώς σε νιώθω αλλά πλέον πάω εντελώς ό,τι να ναι σε συνεντεύξεις ή έστω πιο πολύ στο στιλ μου γιατί συνειδητοποίησα ότι με το καθώς πρέπει ντύσιμο σαν να είμαι έξω από τα νερά μου κι αυτό το έβγαζα στις συνεντεύξεις!!!

    Ωστόσο, αυτό που έλεγα πάντα ήταν ότι τον πρώτο μισθό θα τον ξοδέψω όλον σε ψώνια, τελικά πέρασαν αρκετοί πρώτοι μισθοί και γίνονταν μόνο λογαριασμοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τον μισθό μου συμβαίνει και μένα κάθε φορά που βρίσκω κάτι...όλο τα ξοδεύω σε λογαριασμούς και άλλα απαραίτητα ειδικά όταν έμενα μόνη μου για το σπίτι πράγματα..άστα..δν πειράζει..θα έρθουν και καλύτερες μέρες!!

      Διαγραφή
  12. Exeis vraveiaki apo mena!!Tsekare to edw!!http://beautytalkwithnikoletta.blogspot.gr/2013/05/three-lovely-blog-awardsnine-questions.html <3 <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι όμορφο και γλυκό Blog!!!Kαλώς σε βρήκα κουκλίτσα!!!Εχεις βραβειάκι περν ααπο το blog μου να το πάρεις!!!
    http://beautyrosetips.blogspot.gr/2013/05/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα σου πω οτι ήσουν τυχερή που έφτασες και στο επίπεδο της συνέντευξης..πλέον δεν ανοίγονται θέσεις (ή στις μεγάλες εταιρείες γίνονται για τυπικούς λόγους)
    Αν άφηνες μουστάκι, φαινόσουν κακομοίρα και όχι με αυτοπεποίθηση...και χωρίς πολλά πολλά στο βιογραφικό σου (κρύβε πράγματα) νομίζω την είχες την άλλη!!! ναι..θα ήσουν φαβορι! αντε, που θες να συνδυάσεις και την δερμάτινη τσάντα με τα μπαλαρινάκια σε συνέντευξη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα μα τι να κάνω...τα έχω δοκιμάσει όλα μην ανησυχείς..ε γι'αυτό κατέληξα πλέον να το διασκεδάζω με την ψυχή μου και να μην επηρεάζομαι!! Μουστάκι πότε όμως!! Σε φιλώ γλυκιά μου!!

      Διαγραφή
  15. Έδωσες ρεσιτάλ ! Αν είναι να είσαι έτσι ευδιάθετη μετά από κάθε συνέντευξη, χαλάλι ! Και μην ανησυχείς ...εσύ, εγώ και η μισή Ελλάδα την ίδια "δουλειά" κάνει. Τι? Ψάχνει μπας και βρει κανονική δουλειά !Σε φιλώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι κι ο λόγος που θέλησα να το μοιραστώ, επειδή ξέρω πως υπάρχουν πολλές σαν εμένα και ήθελα να περάσω ένα μήνυμα αισιδοξίας. Σ ευχαριστώ πολύ Γιάννα!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  16. Πολύ καλογραμμένο και ρεαλιστικό! Θέλουμε και διαφορετικές αναρτήσεις, ναι :)

    dreamofbeauty22.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάρα πολύ ωραίο και αισιόδοξο post! Ας στείλουμε όλοι τη θετική μας ενέργεια να καταφέρουμε να πάμε σε συνέντευξη για δουλειά! χιχι! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. xaxaaxaax poly wraio post!!!thn kopela me to moustaki????axaxxaxxaxa thn epomenh fora elpizw na pane ola kalytera!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχη ανάρτηση! Χαχαχα! Don't worry! Πάμε για άλλα!
    Σου έχω βραβείο εδώ http://beautylifebymaria.blogspot.gr/2013/05/beauty-life-got-award.html που ελπίζω να σου φτιάξει την διάθεση, αν και δεν νομίζω ότι το έχεις ανάγκη! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλά τα λες!! Πάμε γι' άλλα!!
      Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο!!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  20. Όλα καλά θα πάνε sweetie!

    xx
    FashionEvELand | FEEL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ενα διαφορετικο,πολυ καλο και πολυ ενδιαφερον ποστ!εχεις δικιο δεν πρεπει να το βαζουμε ποτε κατω :)
    http://lipglossgr.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. never give up girl!!!!!
    ολα ειναι "τυχερά" οπως λενε κ οι γιαγιαδες μας!!!
    keep going!!!!!
    kellystunnjar@blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς!! Αυτό είναι και το νόημα της ανάρτησης!!
      Σ ευχαριστώ πολύ!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  23. ααχχχ κουκλιτσα ποοοοοσο σε καταλαβαίνω...δεν εισαι όμως μόνη σε αυτο,, όλοι περνάμε δύσκολα αλλα δε θα τους περασει ετσι δεν ειναι? φιλια απο http://aworldforwomen-bymanty.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μanty μου σ ευχαριστώ!! Και βέβαια δεν θα τους περάσει !! Θα τους δείξουμε εμείς!!
      Φιλιά Πολλά!!

      Διαγραφή
  24. Xαίρομαι που σε γνωρίζω μέσα από αυτή την ανάρτηση! Τελικά, είμαστε πολλές στο ίδιο λούκι, ε;
    Αισιοδοξία και χαμόγελο! Πού θα πάει! Θα γυρίσει και για μας!
    Καλώς σε βρήκα!
    Eva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα κι εγώ Εύα μου!! Να είσαι σίγουρη ότι θα γυρίσει και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!!
      Φιλιά και χαίρομαι κι εγώ που σε γνωρίζω!!

      Διαγραφή
  25. Μου αρεσε πολυ αυτο το διαφορετικο ποστ που εκανες! ετσι να ξεφευγουμε και λιγακι! οσο για το θεμα αυτο που αναλυσες τουλαχιστον εσυ ξερεις οτι προσπαθησες και με το παραπανω και εσυ ξερεις οτι την αξιζες αυτην τη θεση το θεμα ειναι οτι υπαρχουν και αδικιες παντου και ειδικα στην ελλαδα που η αλλη αγραμματη αν ειναι ή και κακασχημη να ειναι θα χρησιμοποιησει το μεσο της για να πετυχει και αυτο που αξιζει.Μην χαλιεσε κοπελα μου! Αν ησουν στο εξωτερικο ειμαι σιγουρη οτι θα την επαιρνες την δουλιτσα σου! αυτα απο μενα!
    εχεις και βραβειακι μπες να το δεις! :)φιλακια πολλα
    http://stellasbeautyworld.blogspot.gr/2013/05/1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *και οχι αυτο που αξιζει

      Διαγραφή
    2. Σ ευχαριστώ πολύ γλυκιά Στέλλα για το βραβειάκι και για το σχόλιο, χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση μου. Και εννοείται ότι δεν χαλιέμαι!!
      Σε φιλώ !!

      Διαγραφή
  26. poso dikio exeis .....!!!!
    poly wraio kai diaforetiko post !!!
    <3<3<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εχεις Βραβείο !!! thebeautyinthelife.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σε νοιώθω. Νταξ, αφού εξαιρέσω τα μακιγιάζ, τα μάνι-πέντι και τις μπαλαρίνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ σ ευχαριστώ...η κρίση δεν έχει φύλο!! Απευθύνομαι παντού κι ας είναι beauty blog!!

      Διαγραφή
  29. καλημέρα έχεις δικιο σε αυτα που γράφεις , εγω είμαι 2 χρόνια άνεργη τώρα έχω παει σε λίγες συνεντεύξεις δεν έχω βρει τίποτα , ασχολούμε με την avon για να έχω το δικο μου χαρτζιλίκι αλλα πάλι καλα που δουλεύει ο συζυγος , δυστυχώς είναι χάλια τα πράγματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλλά δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω!! Με κάθε τρόπο πρέπει να προσπαθούμε!!

      Διαγραφή
  30. axxxxxxx asta!!!!!!1opws xereis eimai stin idia katastasi!!!! :)
    upomoni!!!!!!!!kai se esena k se mena!!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή και επιμονή !! Και περαστικά μας σύντομα!! Χαχα!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  31. Πόσο σε καταλαβαίνω... Αχ...
    Κάθε εμπόδιο για καλό, όλα θα πάνε καλά,καλή τύχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο μα πόσο σε νιώθω και σε καταλαβαίνω!!!
    Κάθε πρότασή σου, λέξη... τη νιώθω!
    Πόσε φορέςς έχω φτάσει στην απελπισία με την δουλειά, τα βιογραφικά που έχω χάσει το μέτρημα πόσα έχω στείλει.... Αλλά επειδή είμαι σκληρό καρύδι (από ατσάλι λέω μεταξύ σοβαρού κι αστείου) και έχω περάσει χειρότερες καταστάσεςι από το να κυνηγάω μια δουλειά, ακόαμ την παλέυω!
    Έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι/όλες μας!
    Τα φιλιά μου αισιόδοξο κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι λέω κι εγώ Μαρία...έχω ζήσει και χειρότερα πράγματα...και συνεχίζω ακάθεκτη!!
      Σου στέλνω θετική ενέργεια!!
      Φιλιά Πολλά!!

      Διαγραφή
  33. Hahaha γέλασα πολύ με το μουστάκι :)
    Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πω πω Λινάκι ακριβώς ετσι νιώθω!!
    Ασε!!!!!! :(
    Απογοήτευση..απογοήτευση..απογοήτευση!!!!
    Ευτυχως που υπάρχεις κ εσυ & περιγράφεις αυτο ακριβώς που νιώθω γι αυτο το θεμα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...