Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

4 συστατικά προϊόντων που κάνουν καλό στην επιδερμίδα μας


Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό πως όλο και περισσότερες από εμάς αναζητούμε τα συστατικά που περιέχει κάθε προϊόν ομορφιάς πριν το αγοράσουμε.
Κι επειδή πολύ ντόρος γίνεται για τα βλαβερά συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα που βάζουμε στο δέρμα μας, είπα να κάνω λίγο την διαφορά και να σας μιλήσω για το αντίθετο.

Ενώ ψάχνεις τι να αποφύγεις, μήπως ξεχνάς να δώσεις προσοχή και στα συστατικά που μας κάνουν καλό; Ποια είναι αυτά τα συστατικά που αν έχει μέσα ένα προϊόν είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα μας;

Bιταμίνη C 
Η βιταμίνη C διατηρεί το δέρμα νεανικό και απαλό, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και περιέχει κολλαγόνο. Επιπλέον, προστατεύει από τις ακτίνες UV και ενυδατώνει και θα σας δώσει ένα φωτεινό και λαμπερό δέρμα. Πέρα όμως από το πορτοκάλι, έχε υπόψιν σου πως και το ακτινίδιο, οι φράουλες και το τριαντάφυλλο περιέχουν βιταμίνη c. Mάλιστα το τριαντάφυλλο έχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα και πολλές φορές θα το δεις σαν συστατικό σε κρέμες. Δες για παράδειγμα την Korres Wild Rose 24hour Moisturizing and Brightening Cream.

Βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην καλή λειτουργία των κυττάρων. Οι κρέμες δέρματος με ρετινόλη περιέχουν στην ουσία βιταμίνη Α. Eνισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας, διατηρούν το πρόσωπο λείο, μειώνουν τις ρυτίδες και τα σημάδια φθοράς από τον ήλιο. Η Roc ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που χρησιμοποίησαν ρετινόλη στις κρέμες τους. Η ρετινόλη είναι ένα πολύ ευαίσθητο συστατικό στον αέρα και στο φως. Για τον λόγο αυτό θα προσέξετε πως τα προϊόντα με ρετινόλη βρίσκονται σε ιδιαίτερες συσκευασίες όπως τα σωληνάρια με μικρό στόμιο. Αν δεις λοιπόν ρετινόλη, είναι καλό!! Το θέλουμε!!

photo credit : Flickr (creative commons)
Υαλουρονικό Οξύ
Το υαλουρονικό οξύ το παράγει οργανισμός μας, αλλά τώρα πια το συναντάμε και σε πολλά καλλυντικά. Συγκρατεί το νερό και αφήνει το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό. Αφήνει το δέρμα φρέσκο και νεανικό. Αρχικά χρησιμοποιούνταν μόνο σε ενέσεις για το γέμισμα των ρυτίδων αλλά, πλέον μπορείς να το βρεις και ως συστατικό σε πολλές κρέμες. Όσο μεγαλώνουμε μειώνεται το υαλουρονικό οξύ στο δέρμα μας και έτσι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται καλλυντικά με αυτό το συστατικό κυρίως από μεγαλύτερες ηλικίες.

Νιασίνη(niacinamide)
Η νιασίνη είναι γνωστή και ως βιταμίνη Β3 και αποτελεί ένα αντιγηραντικό συστατικό, προστατεύει το δέρμα, διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδης ιδιότητες. Προστατεύει το dna των κυττάρων και τα βοηθάει να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο και διορθώνει την φθορά του δέρματος. Επιπλέον λειτουργεί και ως απολεπιστικό καθώς βοηθάει το δέρμα να διώξει τα νεκρά κύτταρα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κοιτάξεις τα συστατικά μιας κρέμας, θα ξέρεις πως τα παραπάνω είναι ευεργετικά συστατικά και κάνουν καλό στην υγεία της επιδερμίδας μας.

Εσείς χρησιμοποιείτε κάποια κρέμα που να περιέχει κάποιο από τα παραπάνω συστατικά;

33 σχόλια:

  1. Προσωπικά χρειάζομαι κρέμες με Βιταμίνη Α αλλά σπάνια μπαίνω στην διαδικασία να κοιτάξω αν περιέχεται στο προϊόν που αγοράζω!!
    Πολύ ωραίο ποστ!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ πολλές φορές ξεχνάω να τα κοιτάω αλλά τελευταία ενημερώνομαι όλο και περισσότερο ώστε να γνωρίζω είτε τα καλά συστατικά είτε τα βλαβερά!!
      Σ ευχαριστώ πολύ!!!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. Contains: Mastic, Mastic oil, Kinetin, Hyaluronic acid, Hydraporine, Vitamin E, Jojoba Oil*, Macadamia Oil*, Arnica Extract*, Horse chestnut Extract*, Honey*
    η καλυτερη που εχω δοκιμάσει μακράν ....Epanorthosis απο L' Mastic spa - by Starseeds Hellas / περισσότερα για τα συστατικά που εχει και δεν εχει αναλυτικά εδω: https://www.facebook.com/pages/L-Mastic-spa-by-Starseeds-Hellas/200346336813238

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ χρησιμη αναρτηση Λινα μου...αν και ποτε δεν κοιταω τα συστατικα χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω αρχίσει και το ψάχνω το θέμα λίγο παραπάνω εγώ κι έτσι τα κοιτάω!!
      Σ ευχαριστώ πολύ!!!!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  4. Ούτε εγώ τα πολυκοιτούσα τα συστατικά μέχρι πρόσφατα! Πολύ καλό post! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και εγώ δεν τα πολυκοιτάω να πω την αλήθεια!χιχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα κοιτάς λοιπόν από δω και πέρα...και για τα βλαβερά αλλά και για τα καλά!!
      Σε φιλώ Χαρά μου!!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραίες πληροφορίες μας δίνεις Λίνα!Από δω και πέρα θα κοιτάζω τα προϊόντα με άλλο... μάτι!Καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τότε που με "ανακάλυψαν" οι αλλεργίες μου, άρχισα να κοιτάω συστατικά...
    Υπέροχη ανάρτηση, Λίνα μου!!
    Καλή εβδομάδα, κούκλα μου!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα εσύ έχεις έναν λόγο παραπάνω να τα κοιτάς. Ο καθένας μας άλλωστε έχει τις ιδιαιτερότητες του στο δέρμα και πρέπει να προσέχουμε!!!
      Kαλή εβδομάδα !!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  8. Δεν έχω προσέξει ποτέ τα συστατικά, αλλά μετά την ανάρτησή σου θα τα κοιταζω! Πολύ ωραίες οι πληροφορίες που μας έδωσες! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου φαίνονται χρήσιμες!!
      Σ ευχαριστώ πολύ!!
      Καλή εβδομάδα και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  9. Έχω καλές εντυπώσεις από κρέμες με υαλουρονικό οξύ. Έχω μείνει γενικά πολύ ευχαριστημένη. Αντίθετα η βιταμίνη Α έχει μια τάση να ερεθίζει το δέρμα μου που είναι πολύ λευκό και ευαίσθητο, οπότε την αποφεύγω. Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως συνέχεια λέω δεν ταιριάζουν σε όλους μας τα ίδια προιόντα!!! Χαίρομαι που το έχεις ψάξει το θέμα!!!
      Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  10. Teleiooooooo post!!!!!!Oles xreiazomaste ligi retinoli!!hahahaha!!!
    an kai ontws pote den koitaw ta sustatika se kremes!exw vrei poia mou tairiazei kai den kanw dokimes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρετινόλη for the win!!!xaxaxa!!!
      Εγώ πάλι θέλω να δοκιμάζω συνέχεια νέες κρέμες!!!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  11. Δυστυχώς και εγώ δεν τα πολυκοιτάω τα συστατικά. Κοιτάω μόνο αυτά που διαφημίζουν μπροστά στην συσκευασία και έτσι συνήθως διαλέγω. Πολύ καλό το post, σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!
    Φ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!!Προσπάθησε να τα κοιτάς ή έστω να ρωτάς την πωλήτρια!!! Είναι καλό να γνωρίζουμε και να είμαστε ενημερωμένες!!!Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  12. Ωραιο post. Θυμαμαι εδω και παααααρα πολλα χρονιαο δερματολογος μου ειχε πει για την αναγκη του δερματος για Βιταμινη C.

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες?? Ας είχαν μόνο τέτοια καλά συστατικά οι κρέμες!!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  13. καλημερα!!!! καλη εβδομαδα!!!

    καλως σε βρηκα και εδω!

    φιλια πολλα σου στελνω! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ενημερωτικό το post!Μπράβο!
    http://touchyourownbeauty.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενδιαφέρον... θα αρχίσω να τα προσέχω!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια να το προσέχεις!!! Να μην κοιτάμε μόνο τα βλαβερά αλλά και τα ευεργετικά συστατικά!!!

      Διαγραφή
  16. Πολύ ενδιαφέρον το post σου!!!Και πάρα πολύ ωραίο γενικός το blog σου!!!

    http://beautyandmakeup-marw86makeup.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...