Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τι κάνω για να αποφύγω τα κουνούπια / Κουνοπομαγνήτης εν δράσει!


Η ιστορία πάει ως εξής :

Bγαίνεις για καφεδάκι με την παρέα σου...ξαφνικά έχεις μία φαγούρα... αρχίζεις και ξύνεσαι με μανία μετανιωμένη που έβαλες εκείνο το υπερτέλειο συνολάκι που αφήνει ακάλυπτο την μισή επιφάνεια του σώματος σου!
Θα το ανεχτώ λες και συνεχίζεις να περνάς ωραία και την υπόλοιπη βραδιά. 
Γυρνάς σπίτι και διαπιστώνεις ότι έχεις μετατραπεί σε σουρωτήρι από τα τσιμπήματα, τα οποία συν τις άλλοις έχουν πρηστεί και έχουν κοκκινίσει απειλητικά!
Τι στο καλό!
Αυτά είναι τα κουνούπια-μετάλλαξη νέας γενιάς λες, γιατί και παλιά με τσιμπούσαν αλλά δεν πρηζόμουν έτσι.


Και τι να κάνεις;
Να κυκλοφορείς με κουνουπιέρα όπου κι αν πας; Να κυκλοφορείς μόνο μέρα; Ή μήπως να καθιερώσεις την στολή του μελισσοκόμου ως το νέο trend του καλοκαιριού;
Όχι!! Κι όμως μπορείτε να συνυπάρξετε αρμονικά με αυτά τα ενοχλητικά έντομα!!

Θα σου πω εγώ τι κάνω...
Είχα μια πάρα πολύ άσχημη εμπειρία όταν με τσίμπησε ένα κουνούπι και πρήστηκα τόσο που έτρεχα στα νοσοκομεία και κατέληξα με ένα τσαντάκι φάρμακα για αρκετές μέρες. Η λέξη φαγούρα πήρε από τότε διαφορετικές διαστάσεις για μένα. Δεν θες να ξέρεις!! Δεν θες να ξέρεις!!


Πλέον ποτέ δεν ξεχνώ να ψεκαστώ με αντικουνουπικό σπρέι, ειδικά όταν γνωρίζω ότι θα πάω κάπου που θα έχει βλάστηση τριγύρω. Και αφού δοκίμασα αρκετά κατέληξα στο fleriana το οποίο είναι ένα γαλάκτωμα απο 100% εκχυλίσματα λουλουδιών. H τιμή του είναι προσιτή (5-8 ευρώ ανάλογα το φαρμακείο που θα επιλέξετε) και το άρωμα του θα το χαρακτήριζα λεμονάτο και είναι περισσότερο ανεκτό για μένα σε σχέση με άλλα που έχω δοκιμάσει. Είναι πολύ αποτελεσματικό και είναι ιδανικό και για παιδάκια αλλά και για τα σκυλάκια τα οποία κινδυνεύουν κι αυτά ακόμα περισσότερο, από τα τσιμπήματα. Έχει αντλία για να ψεκάζεις και κάνει την εφαρμογή του ακόμα πιο εύκολη.


Ένα άλλο προϊόν που έχω ανακαλύψει και έχει γίνει κι αυτό πιστό φιλαράκι μου είναι αυτό το βαζάκι, ένα mosquito protection diffuser το οποίο περιέχει αιθέρια έλαια γερανιού και citronella. To χρησιμοποιώ κυρίως όταν βγαίνω στην βεράντα μου ή και μέσα στο σπίτι. Αναποδογυρίζω το βαζάκι για λίγη ώρα ώστε να ανέβει το προϊόν πάνω , αφαιρώ το καπάκι και... μην τον είδατε τον κουνουπή!!! Μυρίζει έντονα και δεν πλησιάζει τίποτα! To βρίσκω και αυτό στο φαρμακείο.
 Όσο για το κεράκι δεν νομίζω ότι είναι τόσο αποτελεσματικό αλλά πάντα έχω παρόμοια κεράκια στην βεράντα μου και μέσα στο σπίτι το καλοκαίρι.
Το πιο αποτελεσματικό βέβαια για έξω είναι το φιδάκι (εαν ανέχεστε την μυρωδιά του) και μέσα στο σπίτι οπωσδήποτε ταμπλέτες.

Γενικότερα να σας πω ότι αν έχετε φυτά στο σπίτι σας, πάντα να τα ποτίζετε την ημέρα και να αδειάζετε τα πιατάκια τους γιατί εκεί μαζεύονται τα κουνούπια και αναπαράγονται.
Εμένα βέβαια με τσιμπάνε και την ημέρα, γιατί βγαίνει δελτίο κάθε μέρα που θα είμαι και έρχονται όλα μαζί!

Και μία διάκριση :
Έχω το βραβείο καλύτερου τσιμπήματος που κάλυψε ΟΛΟ μου το πόδι από γόνατο και πάνω και με οδήγησε στο νοσοκομείο με ενέσεις,αντιβιώσεις, χάπια και την φαγούρα του αιώνα (έκανα δυο μέρες να κοιμηθώ) κι έτσι φυλάγομαι σαν τρελή. Βασικά είμαι τρελή!

Κουνουπομαγνήτες όλου του κόσμου ενωθείτε!!
Μαζί μπορούμε!!

Εσείς τι άλλα προϊόντα έχετε δοκιμάσει;
Ελάτε να πούμε τον πόνο μας στα σχόλια!

Φιλιά

Λίνα

28 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ!! Χαίρομαι που σου άρεσε!!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
    2. ΑΧ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ,ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ.ΤΟ ΣΠΡΕΥ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΣΤΩΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!ΩΡΑΙΟ Κ ΧΡΗΣIMO POST


      Διαγραφή
    3. Λένα μου έχουν και τα παιδιά μεγάλο πρόβλημα..βλέπω και πολλά μωράκια γεμάτα τσιμπήματα!! Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι..θέλει προσοχή γιατί υπάρχουν και επικίνδυνα κουνούπια!!
      Σ ευχαριστώ πολύ!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Μισώ τα κουνούπια! Τα μισώ, τα μισώ!

    Σίγουρα έχω πρηστεί άπειρες φορές αλλά ευτυχώς δεν έφτασα στο σημείο σου.

    Αν και για τα βράδυα η καλύτερη λύση είναι το εντομοαπωθητικό σπρέι, δε μ' αρέσει γιατί θέλω να μυρίζει η ενυδατική μου, όχι το σπρέι!

    Πάντως αυτά τα καινούρια κουνούπακια τα μεταλλαγμένα με το ριγέ χρώμα τίποτα δε τα σκοτώνει!

    Anyway, γέλασα πολύ με το ποστ σου! Και ενημερώθηκα επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι κι εγώ θέλω να μυρίζει η ενυδατική μου..και ομολογώ πως μερικά βράδια κλέβω και δεν ψεκάζομαι αλλά είμαι με την ανησυχία κάθε φορά!!
      Όντως είναι μεταλλαγμένα, τι να πω..!
      Τα μισώ κι εγώ!!
      Σ ευχαριστώ πολύ!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Αχ τέλειο post!! Κι εγώ την έχω πάθει άσχημα, αλλά εσύ όντως παίρνεις βραβείο!! Fleriana είναι τα φακελάκια που βάζω στην ντουλάπα μου για τους σκόρους και είναι εξαιρετικά!! Θα το έχω υπόψιν μου το αντικουνουπικό!! Φιλάκια!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φακελάκια για τους σκόρους ε?Έχω αρχίσει και την συμπαθώ πολύ αυτή την εταιρεία.
      Σ ευχαριστώ πολύ Ντίνα!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Χαχαχα! Τέλειο post, κουνουπομαγνήτης κι εγώ και δεν κάνω βήμα χωρίς αντικουνουπικό σπρέυ! Δεν έχω πρηστεί τόσο ποτέ και ευτυχώς σου πέρασε κι εσένα! Δεν είναι μόνο η φαγούρα αλλά και οι αρρώστιες που κουβαλάνε τα άτιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, πέρα από την πλάκα θέλει και προσοχή!!
      Φιλάκια πολλά Κοραλλία και σε ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  5. Δεν νομίζω να βρεθεί κάποιος που θα προσπεράσει αυτή την ανάρτηση...
    Είσαι... to the point!!!
    ;-)
    Φιλάκια, κούκλα!!!
    Να περνάς όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ τοοοσο πολύ!!! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε..αρέσει πολύ και σε μένα αυτός ο τρόπος γραψίματος και μου δίνετε χαρά που σας αρέσει!!
      Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραία ανάρτηση και χρήσιμα όσα προτείνεις!
    Το θέμα με τα κουνούπια δεν μπορούμε πια να το αφήνουμε στην τύχη του, καθώς "σέρνονται" και επικίνδυνοι ιοί πλέον μαζί τους...
    Φέτος νομίζω ότι το κακό έχει παραγίνει (τουλάχιστον στην περιοχή μου) και μάλλον φταίνε οι υπεύθυνοι που -ελλείψει χρημάτων- έκοψαν τους ψεκασμούς.
    Εγώ χρησιμοποιώ αντικουνουπικές λοσιόν, αν και δεν τις χώνευα έως τώρα λόγω χημικών. Τα προϊόντα που προτείνεις θα τα κρατήσω στα υπόψη, μιας και δεν περιέχουν χημικά, από ό,τι κατάλαβα.
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι πράγματι έχει ασφαλή συστατικά είναι άλλωστε και το πνεύμα της συγκεκριμένης εταιρείας αυτό. Ναι πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια δεν ψεκάζουν και γι αυτό είναι έτσι τα κουνούπια. Θέλει προσοχή!!
      Φιλιά !!

      Διαγραφή
  7. Εγώ ανακατεύω αποσταγμένο νερό με έλαιο λεβάντας και ψεκάζω τα σεντόνια και γενικά το υπνοδωμάτιο πριν κοιμηθώ..νομίζω οτι λειτουργεί αυτό το κολπάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή πρόταση!! Και αθώα και οικονομική!! Η λεβάντα είναι και ηρεμιστική οπότε μια χαρά!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  8. Εξαιρετικά χρήσιμο ποστ, μιας και φέτος έχει παραγίνει το κακό με τα κουνούπια! Θα τσεκάρω το σπρέι της Fleriana, ω ναι έχω και εγώ τον κουνουπομαγνήτη δυστυχώς και πρόσφατα έπαθα και φλεγμονή από κουνούπι όπως σου έγραψα και στο facebook. ΤΑ ΜΙΣΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το fleriana είναι πολύ καλό...και η εταιρεία φαίνεται αξιόλογη!! Επίσης το ίδιο ακριβώς βγαίνει και σε στικ!!

      Διαγραφή
  9. Ομοιοπαθούσα... πολύ χρήσιμο ποστ thank you!!

    xx
    FashionEvELand | FEEL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φετος εχει γίνει χαμόςςςςςςς με τα κουνούπια!!εμένα ποτέ δεν με τσιμπούσαν ...φέτος με έχουν ξεσκίσει!!!πφφ...
    ανάβω κάθε βράδυ φιδάκι αλλά δεν κάνει και τίποτα τρομερό!
    Ισως δοκιμάσω κάποιο από τα προιόντα που μας έδειξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με φιδάκι και πάλι σε τσιμπάνε?? Το φιδάκι είναι το πιο καλό αντικουνουπικό!! Βάλε και κάνα σπρέι μήπως γίνει τίποτα!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
    2. ναι δυστυχώς!!Σου λέω φέτος έχει παραγίνει το χάλι...εμ,αφού δεν έκαναν ψεκασμούς...τριτοκοσμική χώρα γίναμε και γυρίσαμε 100χρόνια πίσω...πφφ!
      θα πάω να πάρω ένα σπρέυ τώρα που θα πάω στο εξοχικό και προβλέπω να έχω πρόβλημα!!!!!!!
      φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  11. Wow!Amazing!Want them all!I hate mosquito!Pls post more! Shall we follow each other? i love comment and browse blogs i followed!
    XOXO
    Poppy:
    http://me-poppy.blogspot.com
    Pls leave a message if u follow me , i will follow back soon~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι εγώ ομοιοπαθής αν και φέτος δε με τσιμπάνε και πολύ. Ρε μήπως είσαι αλλεργική κιόλας; Ψάξ'το κι αυτό. Εγώ μόνο με spray τη γλιτώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι ότι χειρότερο τα κουνούπια και είναι ένας από τους λόγους που χαίρομαι που μένω σε πόλη!! (στην περιοχή μου δεν έχει πολλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...